Zonnepanelen Heel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Heel? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door onze website tref jij waardevolle details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Heel!

zonnepanelen installateur 6097
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6097
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heel mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.gemeentemaasgouw.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Maasgouw. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Maasgouw zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Heel
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Heel bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5175), dan bedraagt dit al €1086,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa een half miljoen woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Heel schommelen tussen de €4500 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in ongeveer 2920 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en Qurrent betaal je al snel €657 (tarief mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Heel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118808€3625 – €4475€420
2297012€5050 – €5800€675
3356014€6025 – €6050€700
4386017€6500 – €6750€920
5445020€7050 – €7300€990
6489021€7550 – €7825€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Heel ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heel is 3380 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 panelen van 280 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Heel?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Heel vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs vind jij binnen enkele minuten een uitstekende vakman in je woonplaats. Tal van installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk expliciet het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Heel.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Maasgouw.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Heel op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 6097).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!