Zonnepanelen Ohé en Laak kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Ohé en Laak? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via onze website tref je waardevolle raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Ohé en Laak!

zonnepanelen installateur 6109
 • Minder betalen voor stroom.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6109
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ohé en Laak mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.gemeentemaasgouw.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Maasgouw. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Maasgouw zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Ohé en Laak
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Ohé en Laak zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5325), dan profiteer je al van een korting van €1118,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 550.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ohé en Laak fluctueren tussen de €4600 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pakweg 2980 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €670,5 (onkosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Ohé en Laak bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120106€3650 – €4325€420
2279012€5150 – €5650€600
3330014€6000 – €6150€700
4410016€6350 – €6825€920
5446019€6900 – €7300€960
6503021€7700 – €8100€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Ohé en Laak lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ohé en Laak bedraagt 3380 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De meeste consumenten verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Ohé en Laak?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ohe-en-laak

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Ohé en Laak vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in een zeer korte periode een erkende vakman in je woonplaats. De meeste monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets duidelijk het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Ohé en Laak.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Zo komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Aansluitend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf zo’n €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Maasgouw.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ohé en Laak op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 6109).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!