Zonnepanelen Beegden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Beegden? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. D.m.v. zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij onze tool ontdek je veelzijdige tips aangaande zonnepanelen kopen in Beegden!

zonnepanelen installateur 6099
 • Lagere energierekening.
 • Duurzame investering.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6099
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31780 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beegden mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.gemeentemaasgouw.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Maasgouw. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens is er ook een prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Maasgouw kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Beegden
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Beegden kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5200), dan is het belastingvoordeel al €1092. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval betaald de leverancier minder voor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 750.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Beegden fluctueren tussen de €5100 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2930 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €659,25 (kosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Beegden bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117206€3700 – €4250€380
2304013€5000 – €5850€500
3325015€6100 – €6050€725
4411017€6550 – €6675€940
5436020€7100 – €7125€980
6483021€7600 – €7850€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Beegden ontdek jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beegden bedraagt 3380 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Beegden?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beegden

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Beegden vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten vergelijk je snel en eenvoudig een professionele aanbieder in je postcodegebied. Verschillende bedrijven bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf het type huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Beegden.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Zo weten we hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar check ook relevante keurmerken (bijv. Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Maasgouw.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Beegden op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een project in je eigen buurt (Maasbracht, Linne, Stevensweert, Ohé en Laak, Thorn, Heel, Beegden, Wessem)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 6099).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!