Zonnepanelen Weert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Weert? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via onze website ontdek jij accurate toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Weert!

zonnepanelen installateur 6001
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Duurzame investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Postcode6001
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Weert juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.weert.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Weert. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Weert zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Weert
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Weert kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5575), dan pak je al €1170,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,04 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 600.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Weert variëren tussen de €4800 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pakweg 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €657 (tarief juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Weert is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118506€3425 – €4300€390
2282011€5100 – €5775€600
3337016€6075 – €6100€850
4416018€6500 – €6750€900
5441020€7050 – €7250€1000
6520021€7500 – €7900€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Weert bekijk je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Weert bedraagt 3080 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Veel klanten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Weert?

Voor de installatie van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-weert

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Weert vergelijken? Door middel van onze stappenplan tref jij moeiteloos een uitmuntende aanbieder in jouw omgeving. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf expliciet het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Weert.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit uw regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (denk aan ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €30,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Weert.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Weert op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Limburg
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Boshoven, Laar en Hushoven, Molenakker en Kampershoek, Weert-Centrum, Biest, Groenewoud, Fatima, Keent, Moesel, Graswinkel, Leuken, Kazernelaan, Altweerderheide, Tungelroy, Swartbroek, Stramproy)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6000, 6001, 6002, 6003, 6004, 6005, 6006).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente