Zonnepanelen Krimpenerwaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Krimpenerwaard? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met onze tool bekijk je waardevolle informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Krimpenerwaard!

zonnepanelen installateur 2855
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2855
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Krimpenerwaard mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.krimpenerwaard.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Krimpenerwaard. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Bovendien bestaat er een handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Krimpenerwaard zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Krimpenerwaard
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Krimpenerwaard bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5225), dan is het voordeel al €1097,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,05 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan een half miljoen huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Krimpenerwaard fluctueren tussen de €4800 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2850 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €641,25 (onkosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Krimpenerwaard is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120908€3450 – €4225€430
2296012€5125 – €5875€500
3323014€5975 – €6175€700
4391017€6375 – €6750€900
5460019€7025 – €7225€1030
6487022€7550 – €8075€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Krimpenerwaard ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Krimpenerwaard bedraagt 3000 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh gaat het om 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens zijn er dunne-film panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Krimpenerwaard?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-krimpenerwaard

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Krimpenerwaard vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vergelijk jij snel en eenvoudig een erkende vakman in je woonplaats. Veel adviseurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf expliciet het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Krimpenerwaard.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit uw regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar wees scherp op certificering (bijv. TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Krimpenerwaard.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Krimpenerwaard op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een regionaal project (Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 2855).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente