Zonnepanelen Bergambacht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Bergambacht? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. onze website doorzoek je handige details over zonnepanelen kopen in Bergambacht!

zonnepanelen installateur 2861
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Los van de energieleverancier.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2861
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bergambacht april 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.krimpenerwaard.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Krimpenerwaard. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Krimpenerwaard kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Bergambacht
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Bergambacht kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag je de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€4600), dan bedraagt dit al €966. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg een half miljoen gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bergambacht zitten vaak tussen de €4900 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op pakweg 2890 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €650,25 (prijs april 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bergambacht is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117907€3525 – €4225€390
2306011€5200 – €5650€575
3326016€6000 – €6100€850
4404017€6475 – €6625€890
5464020€7075 – €7300€1010
6483021€7625 – €7825€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Bergambacht check jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bergambacht is 3000 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde mensen prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Bergambacht?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bergambacht

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Bergambacht vergelijken? Middels tips van onze adviseurs vergelijk jij in een zeer korte periode een professionele vakman in je woonplaats. Diverse specialisten hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf het type woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Bergambacht.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Nadien verzenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar bekijk ook certificering (je kunt denken aan TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €40,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Krimpenerwaard.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bergambacht op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 2860, 2861).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!