Zonnepanelen Schoonhoven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Schoonhoven? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Door het zonnepanelen-systeem wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels deze pagina bekijk jij actuele adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Schoonhoven!

zonnepanelen installateur 2871
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2871
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schoonhoven juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.krimpenerwaard.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Krimpenerwaard. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Krimpenerwaard kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Schoonhoven
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Schoonhoven kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag je de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4650), dan is het belastingvoordeel al €976,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,035 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 650.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Schoonhoven zitten vaak tussen de €4100 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert plusminus 2910 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €654,75 (tarieven juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Schoonhoven bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119507€3600 – €4425€390
2287013€5275 – €5875€675
3356014€6025 – €6075€700
4408016€6450 – €6825€920
5464019€6900 – €7125€960
6495021€7600 – €8150€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Schoonhoven check je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schoonhoven bedraagt 3000 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 3925 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de klanten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Schoonhoven?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schoonhoven

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Schoonhoven vergelijken? Via het onderstaande stappenplan kies jij in enkele stappen een goede installateur in de buurt. Verscheidene leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer expliciet jouw woning. Het soort huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman biedt zo relevant zonnepanelen advies in Schoonhoven.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €22,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Krimpenerwaard.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schoonhoven op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een lokaal project (Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 2870, 2871, 2872).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!