Zonnepanelen Zoetermeer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Zoetermeer? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. onze vergelijker tref je accurate gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Zoetermeer!

zonnepanelen installateur 2700
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoetermeer
Postcode2700
Netnummer079 (+3179)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zoetermeer juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.zoetermeer.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Zoetermeer. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Zoetermeer zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Zoetermeer
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Zoetermeer bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten met een lage rente een krediet kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4700), dan pak je al €987. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 650.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Zoetermeer variëren tussen de €4100 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen mondt uit in om en nabij 2760 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €621 (kosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Zoetermeer kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3650 – €4375€390
2300013€5050 – €5625€625
3329015€6100 – €6150€875
4400016€6450 – €6700€880
5448019€7100 – €7300€1020
6514023€7625 – €7925€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Zoetermeer check je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zoetermeer is 2950 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 2000 kWh gaan we uit van 7, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle klanten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Zoetermeer?

Puur voor PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zoetermeer

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Zoetermeer vergelijken? Dankzij onze stappenplan vind jij in een zeer korte periode een uitstekende installateur in de regio. Verscheidene aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet jouw woning. Het type woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Zoetermeer.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daarna verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Zoetermeer.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zoetermeer op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Centrum, Meerzicht, Buytenwegh de Leyens, Seghwaert, Noordhove, Rokkeveen, Oosterheem, Industriegebied, Buitengebied)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 2381, 2700, 2701, 2702, 2711, 2712, 2713, 2715, 2716, 2717, 2718, 2719, 2721, 2722, 2723, 2724, 2725, 2726, 2727, 2728, 2729).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!