Zonnepanelen Gouda kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Gouda? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Geholpen door innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van onze website bekijk jij actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Gouda!

zonnepanelen installateur 2801
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGouda
Postcode2801
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31110 M3
Stroomverbruik kWh2570 kWh
Gemiddelde energierekening€130,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gouda juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.gouda.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Gouda. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts is er nog een prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Gouda is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Gouda
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Gouda zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5000), dan is het voordeel al €1050. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 600.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Gouda schommelen tussen de €4500 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pak ‘m beet 2760 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €621 (prijs juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Gouda is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119908€3525 – €4275€440
2279011€5250 – €5900€600
3349016€5925 – €6225€775
4401017€6475 – €6825€910
5451019€6950 – €7200€1000
6511023€7550 – €8200€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Gouda bekijk jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gouda bedraagt 2570 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 panelen van 300 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde consumenten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Gouda?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gouda

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Gouda vergelijken? Dankzij onze stappenplan vergelijk jij in een zeer korte periode een goede specialist in jouw streek. Verscheidene aanbieders bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer duidelijk de woning. Het genre huis (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Gouda.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op certificering (voorbeelden zijn CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Gouda.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gouda op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is dit een project in je eigen buurt (Binnenstad, De Korte Akkeren, Bloemendaal, Plaswijck, Noord, Kort Haarlem, Goverwelle, Stolwijkersluis, Oostpolder in Schieland)? Dan mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 2800, 2801, 2802, 2803, 2804, 2805, 2806, 2807, 2808, 2809).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!