Zonnepanelen Lansingerland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Lansingerland? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Middels de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl tref jij samengestelde adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Lansingerland!

zonnepanelen installateur 2665
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2665
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lansingerland juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.lansingerland.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Lansingerland. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij noemen we de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Lansingerland kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Lansingerland
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Lansingerland zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens extra voordelig een krediet kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5250), dan is het voordeel al €1102,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,04 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 550.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Lansingerland schommelen tussen de €4400 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op circa 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of Nuon betaal je al snel €643,5 (prijspeil juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Lansingerland kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119208€3525 – €4425€400
2301013€5275 – €5700€550
3336014€5925 – €6275€700
4380018€6400 – €6825€930
5448019€7000 – €7125€970
6500022€7525 – €7850€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Lansingerland vind je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lansingerland bedraagt 3380 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Lansingerland?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lansingerland

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Lansingerland vergelijken? Via het onderstaande stappenplan kies je in korte tijd een uitmuntende leverancier in je postcoderoos. Verschillende monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de karakteristieken van het huis. Het type huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Lansingerland.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €20,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Lansingerland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Lansingerland op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Concreet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bergschenhoek, De Ackers, Boterdorp, Wijk 14, Oosteindsche Polder, Berkel, Noordpolder, Meerpolder, Noordeinde, Zuidpolder, De Wadden, Westpolder, Rodenrijs, Bleiswijk, Hoekeindse Zoom, Bleiswijk Buiten)? Dan kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 2661, 2665).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente