Zonnepanelen Zuidplas kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Zuidplas? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met deze website check jij waardevolle toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Zuidplas!

zonnepanelen installateur 2761
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Postcode2761
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zuidplas juli 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.zuidplas.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Zuidplas. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Zuidplas zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Zuidplas
Direct zonnepanelen bestellen? In Zuidplas zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4750), dan is het voordeel al €997,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,03 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 500.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zuidplas liggen tussen om en nabij de €4600 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op om en nabij 3000 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €675 (prijs juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Zuidplas kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117006€3700 – €4450€380
2296011€5025 – €5650€500
3320016€6050 – €6075€750
4387016€6350 – €6800€930
5468019€7050 – €7175€1020
6514023€7400 – €8125€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Zuidplas check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zuidplas bedraagt 3240 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3975 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vinden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Zuidplas?

Voor PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zuidplas

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Zuidplas vergelijken? D.m.v. onze stappenplan kies je vandaag nog een uitstekende leverancier in je postcoderoos. Veel monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer de aard van de woning. Het soort woning (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Zuidplas.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit uw regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zuidplas.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zuidplas op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een regionaal project (Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 2760, 2761, 9354).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente