Zonnepanelen Stolwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Stolwijk? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Met de investering in zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker check je toepasbare info over zonnepanelen kopen in Stolwijk!

zonnepanelen installateur 2821
 • Lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2821
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stolwijk juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.krimpenerwaard.nl check je de spelregels in de gemeente Krimpenerwaard. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Krimpenerwaard is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Stolwijk
Direct zonnepanelen bestellen? In Stolwijk bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5800), dan bedraagt dit al €1218. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 650.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Stolwijk komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor plusminus 2840 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €639 (prijs juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Stolwijk bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120907€3575 – €4250€390
2296011€5025 – €5850€625
3354015€6100 – €6050€725
4404016€6375 – €6650€950
5440020€7000 – €7275€970
6520022€7675 – €8200€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Stolwijk vind je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stolwijk is 3000 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee mensen prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Stolwijk?

Voor zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stolwijk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Stolwijk vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten kies jij moeiteloos een goede specialist in je postcodegebied. De meeste monteurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het type huis (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Stolwijk.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Nadien versturen ze de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Krimpenerwaard.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Stolwijk op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 2820, 2821).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!