Zonnepanelen Krimpen aan de Lek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Krimpen aan de Lek? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door deze pagina doorzoek je actuele gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Krimpen aan de Lek!

zonnepanelen installateur 2931
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2931
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Krimpen aan de Lek april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.krimpenerwaard.nl check je de spelregels in de gemeente Krimpenerwaard. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Krimpenerwaard zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Krimpen aan de Lek
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Krimpen aan de Lek kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4700), dan profiteer je al van een korting van €987. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,05 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan een half miljoen woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (april 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Krimpen aan de Lek liggen tussen om en nabij de €4400 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2930 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en/of NLE betaal je al snel €659,25 (tarief april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Krimpen aan de Lek kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118707€3600 – €4225€430
2301011€5200 – €5850€525
3356015€5950 – €6125€875
4418016€6500 – €6625€940
5448019€7025 – €7300€1030
6480021€7700 – €8075€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Krimpen aan de Lek tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Krimpen aan de Lek is 3000 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3925 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Bijna alle investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Krimpen aan de Lek?

Voor het leggen van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-krimpen-aan-de-lek

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Krimpen aan de Lek vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vind je snel en eenvoudig een goede specialist in jouw streek. De meeste aanbieders beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het type huis (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Krimpen aan de Lek.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het mailadres. Dan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €35,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Krimpenerwaard.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Krimpen aan de Lek op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het zonnestroom uit de buurt (Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 2930, 2931).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!