Zonnepanelen Haastrecht kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Haastrecht? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Met zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl vind jij omvangrijke informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Haastrecht!

zonnepanelen installateur 2850
 • Eenvoudig geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2850
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Haastrecht mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.krimpenerwaard.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Krimpenerwaard. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Krimpenerwaard kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Haastrecht
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Haastrecht kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5875), dan is het belastingvoordeel al €1233,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie betaald de leverancier minder voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,035 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 800.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Haastrecht fluctueren tussen de €5300 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor pakweg 2870 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €645,75 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Haastrecht kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120607€3650 – €4475€390
2302013€5000 – €5800€675
3347016€6050 – €6150€875
4380018€6350 – €6625€950
5443020€7050 – €7125€990
6507022€7700 – €8025€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Haastrecht vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haastrecht bedraagt 3000 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 10 panelen van 325 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Haastrecht?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-haastrecht

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Haastrecht vergelijken? Middels onderstaande tips kies je snel en eenvoudig een uitstekende vakspecialist in jouw streek. Verschillende aanbieders bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets duidelijk het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Haastrecht.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Krimpenerwaard.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Haastrecht op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 2808, 2850, 2851).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!