Zonnepanelen Waddinxveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Waddinxveen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze vergelijker vind je uitgebreide tips over zonnepanelen kopen in Waddinxveen!

zonnepanelen installateur 2741
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWaddinxveen
Postcode2741
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31200 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Waddinxveen juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.waddinxveen.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Waddinxveen. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Waddinxveen zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Waddinxveen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Waddinxveen kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5900), dan profiteer je al van een korting van €1239. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 550.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Waddinxveen fluctueren tussen de €5200 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor plusminus 2710 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en Nuon betaal je daarvoor zo’n €609,75 (vergoeding juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Waddinxveen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119308€3525 – €4400€440
2291013€5200 – €5825€500
3339015€6000 – €6025€700
4409017€6550 – €6750€900
5451019€7025 – €7125€980
6485021€7675 – €7800€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Waddinxveen bekijk jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waddinxveen is 3080 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Veel mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer zijn er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Waddinxveen?

Puur voor zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-waddinxveen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Waddinxveen vergelijken? Dankzij onze stappenplan vind je snel en eenvoudig een uitmuntende installateur in je postcodegebied. Verscheidene monteurs bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf duidelijk de woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Waddinxveen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Waddinxveen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Waddinxveen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 2740, 2741, 2742, 2743).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!