Zonnepanelen Ammerstol kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Ammerstol? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Door middel van innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van deze pagina tref je accurate details die helpen bij zonnepanelen kopen in Ammerstol!

zonnepanelen installateur 2865
 • Lagere energielasten.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • BTW terugvragen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2865
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ammerstol juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.krimpenerwaard.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Krimpenerwaard. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Krimpenerwaard kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Ammerstol
Direct zonnepanelen bestellen? In Ammerstol kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor consumenten met een lage rente een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4625), dan is het belastingvoordeel al €971,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al ruim 700.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ammerstol variëren tussen de €4300 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen genereert ongeveer 2900 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en Nuon betaal je hiervoor wel €652,5 (tarieven juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Ammerstol kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118106€3450 – €4475€410
2287013€5275 – €5750€625
3321014€5950 – €6200€825
4394016€6550 – €6775€910
5439019€7100 – €7225€990
6481023€7525 – €7950€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Ammerstol ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ammerstol is 3000 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 11 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Ammerstol?

Puur voor panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ammerstol

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Ammerstol vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan kies jij snel en eenvoudig een betrouwbare specialist in je postcoderoos. Sommige leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de prijs. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Ammerstol.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de buurt. Er is meer dan alleen de laagste offerte, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €15,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Krimpenerwaard.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ammerstol op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal project (Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 2865).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!