Zonnepanelen Berkenwoude kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Berkenwoude? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Door de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van onze website vind je samengestelde informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Berkenwoude!

zonnepanelen installateur 2825
 • Lagere energielasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2825
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Berkenwoude juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.krimpenerwaard.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Krimpenerwaard. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Krimpenerwaard kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Berkenwoude
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Berkenwoude kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5825), dan loopt dit al op tot €1223,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 500.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Berkenwoude schommelen tussen de €4100 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op ongeveer 2850 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €641,25 (tarieven juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Berkenwoude bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117306€3425 – €4500€410
2296013€5250 – €5875€575
3351015€5950 – €6275€825
4384016€6425 – €6800€900
5451020€7025 – €7275€1020
6484021€7425 – €7900€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Berkenwoude lees jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Berkenwoude is 3000 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Veel mensen installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Berkenwoude?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-berkenwoude

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Berkenwoude vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten tref jij vandaag nog een deskundige installateur in je postcodegebied. Verschillende adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets het type huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert biedt zo relevant zonnepanelen advies in Berkenwoude.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Als laatste ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook relevante keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €15,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Krimpenerwaard.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Berkenwoude op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een project in je eigen buurt (Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 2825).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!