Zonnepanelen Vlist kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Vlist? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en goed voor de portemonnee. Middels zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker vind je accurate informatie aangaande zonnepanelen kopen in Vlist!

zonnepanelen installateur 2855
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2855
Netnummer0182 (+31182)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vlist juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.krimpenerwaard.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Krimpenerwaard. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens onderscheiden we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Krimpenerwaard kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Vlist
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Vlist bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5900), dan is het belastingvoordeel al €1239. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Circa 700.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Vlist komen doorgaans uit tussen de €4400 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in ongeveer 2880 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of Vandebron betaal je al snel €648 (tarief juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Vlist kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118008€3550 – €4375€420
2306011€5150 – €5850€550
3354014€6000 – €6225€875
4394018€6375 – €6825€920
5445020€7025 – €7150€1000
6498021€7625 – €7850€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Vlist bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vlist bedraagt 3000 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1975 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Vlist?

Voor de installatie van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vlist

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Vlist vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs zoek je moeiteloos een deskundige vakman in de regio. De meeste adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf de aard van het huis. Het soort woning (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn daarin van belang. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Vlist.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €40,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Krimpenerwaard.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vlist op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2855).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!