Zonnepanelen Ouderkerk aan den IJssel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Ouderkerk aan den IJssel? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Via zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Mede door dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met zonnepanelenrevolutie.nl tref je handige tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Ouderkerk aan den IJssel!

zonnepanelen installateur 2935
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2935
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ouderkerk aan den IJssel juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.krimpenerwaard.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Krimpenerwaard. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens noemen we de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Krimpenerwaard kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Ouderkerk aan den IJssel
Direct zonnepanelen bestellen? In Ouderkerk aan den IJssel kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4725), dan is het belastingvoordeel al €992,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan verrekent je leveranciers een lager bedrag voor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,105

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 700.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Ouderkerk aan den IJssel liggen tussen de €4700 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in circa 2940 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €661,5 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Ouderkerk aan den IJssel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120408€3600 – €4350€440
2302013€5050 – €5675€500
3359014€5950 – €6050€775
4385018€6550 – €6725€950
5435020€7000 – €7275€970
6488021€7675 – €7800€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Ouderkerk aan den IJssel zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ouderkerk aan den IJssel bedraagt 3000 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle mensen prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ouderkerk aan den IJssel?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ouderkerk-aan-den-ijssel

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Ouderkerk aan den IJssel vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs zoek jij in een zeer korte periode een betrouwbare aanbieder in je postcodegebied. Sommige bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het soort dak (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Ouderkerk aan den IJssel.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Krimpenerwaard.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ouderkerk aan den IJssel op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal zonne-energie project (Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 2935).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!