Zonnepanelen Lekkerkerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Lekkerkerk? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Met zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Mede door gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van onze tool doorzoek je veelzijdige adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Lekkerkerk!

zonnepanelen installateur 2941
 • Minder betalen voor stroom.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKrimpenerwaard
Postcode2941
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lekkerkerk juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.krimpenerwaard.nl vind je de spelregels in de gemeente Krimpenerwaard. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Krimpenerwaard kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Lekkerkerk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Lekkerkerk kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4750), dan profiteer je al van een korting van €997,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,05 en €0,10

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 700.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Lekkerkerk komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €663,75 (tarief juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Lekkerkerk kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118808€3425 – €4475€390
2307011€5150 – €5725€625
3347016€6050 – €6250€825
4409018€6300 – €6600€880
5470020€6900 – €7300€1000
6518021€7475 – €7875€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Lekkerkerk bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lekkerkerk bedraagt 3000 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste bewoners bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Lekkerkerk?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lekkerkerk

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Lekkerkerk vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt vind je vandaag nog een deskundige leverancier in je woonplaats. De meeste bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Lekkerkerk.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend versturen ze de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar vraag ook om certificering (zoals Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €22,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Krimpenerwaard.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lekkerkerk op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het stroom van panelen in de buurt (Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 2940, 2941).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!