Zonnepanelen Kaag en Braassem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Kaag en Braassem? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. D.m.v. zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze website check je veelzijdige informatie over zonnepanelen kopen in Kaag en Braassem!

zonnepanelen installateur 2481
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2481
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kaag en Braassem april 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.kaagenbraassem.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Kaag en Braassem. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Kaag en Braassem zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Kaag en Braassem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Kaag en Braassem bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan men de aankoop BTW terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5125), dan loopt dit al op tot €1076,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 550.000 huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Kaag en Braassem liggen tussen de €4900 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €632,25 (tarief april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Kaag en Braassem kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118606€3400 – €4250€420
2285011€5075 – €5650€500
3325016€5975 – €6125€700
4400017€6425 – €6650€910
5463020€6900 – €7250€970
6511022€7600 – €7950€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Verder is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Kaag en Braassem lees jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kaag en Braassem is 3200 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh gaat het om 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kaag en Braassem?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kaag-en-braassem

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Kaag en Braassem vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs zoek jij moeiteloos een uitstekende expert in je postcoderoos. Tal van leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Kaag en Braassem.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €30,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Kaag en Braassem.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Kaag en Braassem op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het zonnestroom uit de buurt (Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 2480, 2481).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente