Zonnepanelen Oud Ade kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Oud Ade? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij waardevolle info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oud Ade!

zonnepanelen installateur 2374
 • Snelle terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2374
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oud Ade juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.kaagenbraassem.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Kaag en Braassem. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Kaag en Braassem is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Oud Ade
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Oud Ade kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4825), dan is jouw winst al €1013,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,08

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 700.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Oud Ade komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in pak ‘m beet 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €643,5 (vergoeding juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Oud Ade is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119906€3625 – €4375€390
2297012€5200 – €5725€600
3338015€6075 – €6125€875
4391016€6550 – €6825€880
5431020€7075 – €7175€960
6504023€7600 – €7825€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Oud Ade tref je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oud Ade is 3200 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 12 panelen van 285 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle consumenten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Oud Ade?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oud-ade

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Oud Ade vergelijken? Door het advies hieronder kies jij zonder problemen een professionele monteur in je woonplaats. Een aantal adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de aard van het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Oud Ade.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Kaag en Braassem.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oud Ade op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Spreken we over een project in je eigen buurt (Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2374).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!