Zonnepanelen Kaag kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Kaag? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van deze pagina lees je bruikbare adviezen over zonnepanelen kopen in Kaag!

zonnepanelen installateur 2159
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2159
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kaag juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.kaagenbraassem.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Kaag en Braassem. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Kaag en Braassem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Kaag
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Kaag zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan is het belastingvoordeel al €1223,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 650.000 huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Kaag liggen tussen de €4000 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op ongeveer 2730 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €614,25 (onkosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Kaag bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120108€3675 – €4350€390
2309013€5075 – €5700€600
3352015€6100 – €6250€725
4399017€6425 – €6775€900
5431019€6900 – €7200€980
6493023€7700 – €7950€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Kaag vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kaag bedraagt 3200 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh gaat het om 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Veel huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Kaag?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kaag

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Kaag vergelijken? D.m.v. het advies hieronder kies je zonder problemen een betrouwbare expert in je postcoderoos. Diverse adviseurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf expliciet het huis. Het type woning (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Kaag.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere scholen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Kaag en Braassem.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kaag op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een regionaal project (Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 2159).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!