Zonnepanelen Hoogmade kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Hoogmade? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze tool vind jij actuele details m.b.t. zonnepanelen kopen in Hoogmade!

zonnepanelen installateur 2355
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2355
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoogmade april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.kaagenbraassem.nl ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Kaag en Braassem. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien is er nog een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Kaag en Braassem zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Hoogmade
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hoogmade zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Als dat het geval is kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4750), dan bedraagt dit al €997,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,085

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 600.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (april 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hoogmade liggen tussen de €4400 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in om en nabij 2830 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €636,75 (kosten april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Hoogmade kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118108€3575 – €4425€410
2293013€5150 – €5900€600
3325016€5950 – €6275€750
4411017€6500 – €6850€880
5450019€7075 – €7225€960
6500023€7450 – €8125€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Hoogmade achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoogmade is 3200 kWh. Dit staat voor grofweg 10 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hoogmade?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoogmade

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hoogmade vergelijken? Door onderstaande tips heb je zonder problemen een uitstekende expert in jouw omgeving. Veel aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer expliciet jouw woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Hoogmade.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €15,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Kaag en Braassem.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hoogmade op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een regionaal project (Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 2355).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!