Zonnepanelen Alphen aan den Rijn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Alphen aan den Rijn? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze vergelijker ontdek je omvangrijke aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Alphen aan den Rijn!

zonnepanelen installateur 2401
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2401
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Alphen aan den Rijn juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.alphenaandenrijn.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Alphen aan den Rijn. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Alphen aan den Rijn kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Alphen aan den Rijn
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Alphen aan den Rijn kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4675), dan pak je al €981,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 700.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Alphen aan den Rijn variëren tussen de €4000 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €684 (tarieven juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Alphen aan den Rijn kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118407€3450 – €4325€380
2293011€5200 – €5900€600
3320016€5925 – €6050€700
4391017€6550 – €6775€920
5445020€7000 – €7275€1030
6515023€7450 – €8150€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Alphen aan den Rijn check je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Alphen aan den Rijn is 2930 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Alphen aan den Rijn?

Voor het leggen van panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-alphen-aan-den-rijn

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Alphen aan den Rijn vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten heb je in korte tijd een professionele aanbieder in je postcodegebied. Veel specialisten bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Alphen aan den Rijn.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €35,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Alphen aan den Rijn.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Alphen aan den Rijn op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een lokaal project (Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 2400, 2401, 2402, 2403, 2404, 2405, 2406, 2407, 2408, 2409).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente