Zonnepanelen Zoeterwoude kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Zoeterwoude? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met deze pagina lees je veelzijdige toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Zoeterwoude!

zonnepanelen installateur 2381
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
Postcode2381
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zoeterwoude juli 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.zoeterwoude.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Zoeterwoude. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Zoeterwoude zijn er een aantal opties.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Zoeterwoude
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Zoeterwoude kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4725), dan bedraagt dit al €992,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Het gaat dan om de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 600.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zoeterwoude komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pakweg 2770 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €623,25 (prijspeil juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Zoeterwoude kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118806€3600 – €4325€420
2277012€5275 – €5775€650
3353014€6075 – €6100€775
4403018€6325 – €6675€920
5463019€6925 – €7250€1000
6510022€7425 – €8025€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Zoeterwoude ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zoeterwoude bedraagt 3090 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 11 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Zoeterwoude?

Voor het plaatsen van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zoeterwoude

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Zoeterwoude vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder zoek jij in enkele stappen een uitmuntende vakman in jouw omgeving. Tal van bedrijven bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het genre dak (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Zoeterwoude.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan naam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijv. RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €20,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Zoeterwoude.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zoeterwoude op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een regionaal project (Zoeterwoude, Hoge Rijndijk)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 2380, 2381, 2382).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente