Zonnepanelen Nieuwe Wetering kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Nieuwe Wetering? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels onze tool tref jij omvangrijke informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Nieuwe Wetering!

zonnepanelen installateur 2376
 • Makkelijk geld besparen.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2376
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwe Wetering juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.kaagenbraassem.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Kaag en Braassem. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Voorts is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Kaag en Braassem zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Nieuwe Wetering
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Nieuwe Wetering kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4875), dan pak je al €1023,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,085

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Nieuwe Wetering komen doorgaans uit tussen de €4500 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2880 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €648 (vergoeding juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Nieuwe Wetering bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120708€3550 – €4425€420
2270013€5250 – €5800€550
3341015€5925 – €6175€800
4410017€6550 – €6650€930
5459020€7000 – €7275€960
6516023€7625 – €7875€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Nieuwe Wetering achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwe Wetering bedraagt 3200 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Nieuwe Wetering?

Voor PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwe-wetering

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Nieuwe Wetering vergelijken? Door onderstaande tips zoek jij in een zeer korte periode een professionele specialist in je postcoderoos. Tal van aanbieders beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de prijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer duidelijk de woning. De woning-categorie (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Nieuwe Wetering.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Nadien krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar check ook eventuele keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €35,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Kaag en Braassem.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwe Wetering op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 2376).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!