Zonnepanelen Oude Wetering kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Oude Wetering? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. D.m.v. zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels de zonnepanelen-vergelijker vind jij uitgebreide raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Oude Wetering!

zonnepanelen installateur 2377
 • Lagere energielasten.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2377
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oude Wetering juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.kaagenbraassem.nl check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Kaag en Braassem. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Kaag en Braassem zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Oude Wetering
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Oude Wetering kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€4900), dan loopt dit al op tot €1029. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 700.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oude Wetering fluctueren tussen de €5100 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2890 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of Oxxio betaal je hiervoor wel €650,25 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Oude Wetering kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3400 – €4275€430
2307011€5300 – €5900€500
3344015€6050 – €6225€775
4390017€6400 – €6800€920
5448019€6950 – €7150€1000
6504021€7600 – €7875€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Oude Wetering bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oude Wetering bedraagt 3200 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 300 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2800 kWh gaat het om 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De meeste woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Oude Wetering?

Voor het leggen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oude-wetering

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Oude Wetering vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan vergelijk jij binnen enkele minuten een erkende aanbieder in je postcoderoos. Verscheidene bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het soort dak (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Oude Wetering.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van vakmannen uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificering (je kunt denken aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Kaag en Braassem.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oude Wetering op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 2377).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!