Zonnepanelen Leimuiden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Leimuiden? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Via het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. onze vergelijker check je bruikbare info aangaande zonnepanelen kopen in Leimuiden!

zonnepanelen installateur 1433
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode1433
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leimuiden juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.kaagenbraassem.nl check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Kaag en Braassem. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Kaag en Braassem zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Leimuiden
Direct zonnepanelen bestellen? In Leimuiden zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval kan men de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5475), dan pak je al €1149,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 600.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Leimuiden variëren tussen de €4400 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 3050 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €686,25 (tarief juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Leimuiden bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3425 – €4200€410
2308011€5025 – €5725€675
3341014€5950 – €6050€700
4399018€6375 – €6775€940
5451019€6975 – €7150€980
6506022€7700 – €8175€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Leimuiden vind jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leimuiden bedraagt 3200 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Leimuiden?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leimuiden

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Leimuiden vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder heb je in een zeer korte periode een uitstekende aanbieder in de buurt. Een aantal monteurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf expliciet het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Leimuiden.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Als laatste versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Kaag en Braassem.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leimuiden op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 1431, 1433, 2450, 2451).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!