Zonnepanelen Rijnsaterwoude kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Rijnsaterwoude? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij onze website vind je waardevolle aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Rijnsaterwoude!

zonnepanelen installateur 2465
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Duurzame investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2465
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rijnsaterwoude juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.kaagenbraassem.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Kaag en Braassem. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Bovendien bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Kaag en Braassem kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Rijnsaterwoude
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Rijnsaterwoude bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5175), dan is jouw winst al €1086,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 650.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Rijnsaterwoude variëren tussen de €4100 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 3000 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €675 (prijspeil juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Rijnsaterwoude kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120907€3450 – €4375€410
2304011€5075 – €5700€575
3327016€5900 – €6025€750
4402018€6350 – €6700€930
5470020€6950 – €7275€970
6491023€7450 – €7925€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Rijnsaterwoude ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rijnsaterwoude is 3200 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3950 kWh zijn dat 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De meeste klanten prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Rijnsaterwoude?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rijnsaterwoude

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Rijnsaterwoude vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs vergelijk jij in enkele stappen een goede specialist in de regio. Verscheidene specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur biedt zo erkend zonnepanelen advies in Rijnsaterwoude.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het helder hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar vraag ook om de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €20,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Kaag en Braassem.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rijnsaterwoude op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een project in je eigen buurt (Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 2465).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!