Zonnepanelen Nieuwkoop kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Nieuwkoop? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Door het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij actuele informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nieuwkoop!

zonnepanelen installateur 2421
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Groene investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2421
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwkoop juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Op de energie pagina’s van www.nieuwkoop.nl vind jij de spelregels in de gemeente Nieuwkoop. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Nieuwkoop kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Nieuwkoop
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Nieuwkoop kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor consumenten heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5475), dan is jouw winst al €1149,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,04 en €0,08

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 650.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Nieuwkoop zitten vaak tussen de €4500 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2950 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €663,75 (tarieven juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Nieuwkoop kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120708€3700 – €4225€440
2284013€5225 – €5725€600
3333016€6050 – €6050€775
4410016€6500 – €6600€880
5437019€7025 – €7200€1030
6514022€7650 – €7950€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Nieuwkoop tref je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwkoop bedraagt 3210 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh gaat het om 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Nieuwkoop?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwkoop

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Nieuwkoop vergelijken? Door tips van onze adviseurs kies je vandaag nog een uitstekende expert in je postcodegebied. Het merendeel van de aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Schets de aard van de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Nieuwkoop.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Zo weten we hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens zenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Nieuwkoop.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwkoop op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 2420, 2421).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente