Zonnepanelen Woubrugge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Woubrugge? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van deze pagina vind je actuele toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Woubrugge!

zonnepanelen installateur 2481
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Verantwoorde investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2481
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Woubrugge juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via hun online portaal www.kaagenbraassem.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Kaag en Braassem. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Kaag en Braassem kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Woubrugge
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Woubrugge zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een speciale lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5225), dan profiteer je al van een korting van €1097,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,04 en €0,09

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 550.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Woubrugge liggen tussen de €4300 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op om en nabij 3020 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Pure Energie betaal je hiervoor wel €679,5 (prijs juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Woubrugge bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119406€3425 – €4375€420
2299012€5050 – €5625€525
3353015€6000 – €6225€700
4419017€6450 – €6600€950
5448019€7025 – €7275€1000
6481023€7475 – €7950€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Woubrugge vind jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Woubrugge bedraagt 3200 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de consumenten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Woubrugge?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-woubrugge

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Woubrugge vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt heb je binnen enkele minuten een deskundige leverancier in jouw streek. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer het type huis. Het soort woning (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Woubrugge.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €20,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Kaag en Braassem.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Woubrugge op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 2480, 2481).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!