Zonnepanelen Bodegraven-Reeuwijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Bodegraven-Reeuwijk? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze website lees jij praktische raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Bodegraven-Reeuwijk!

zonnepanelen installateur 2415
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2415
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bodegraven-Reeuwijk juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.bodegraven-reeuwijk.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Bodegraven-Reeuwijk
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Bodegraven-Reeuwijk bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In die situatie kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4750), dan profiteer je al van een korting van €997,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 800.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Bodegraven-Reeuwijk schommelen tussen de €4600 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen wekt op ongeveer 3070 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €690,75 (tarieven juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Bodegraven-Reeuwijk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118008€3625 – €4325€430
2300011€5150 – €5850€550
3337014€5950 – €6025€725
4395016€6375 – €6825€900
5444019€7075 – €7275€960
6482022€7650 – €8150€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Bodegraven-Reeuwijk lees jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bodegraven-Reeuwijk is 3120 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 panelen van 325 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Bodegraven-Reeuwijk?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bodegraven-reeuwijk

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Bodegraven-Reeuwijk vergelijken? Met behulp van onderstaande tips zoek jij zonder problemen een uitmuntende vakman in je postcoderoos. Een aantal leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre dak (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Bodegraven-Reeuwijk.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft je voor- en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bodegraven-Reeuwijk op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een regionaal project (Bodegraven Noord, Bodegraven Centrum, Bodegraven Zuid, Nieuwerbrug Noord, Nieuwerbrug Zuid, Reeuwijk Dorp, Reeuwijk Brug, Driebruggen, Waarder)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 2415).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente