Zonnepanelen Teylingen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Teylingen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Middels een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je omvangrijke details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Teylingen!

zonnepanelen installateur 2361
 • Een lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Postcode2361
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Teylingen juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.teylingen.nl lees je wat de regels zijn in de gemeente Teylingen. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Teylingen zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Teylingen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Teylingen bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5825), dan is het belastingvoordeel al €1223,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 600.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Teylingen schommelen tussen de €4300 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor plusminus 3090 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €695,25 (tarieven juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Teylingen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117706€3650 – €4350€390
2308011€5275 – €5600€650
3323016€5950 – €6250€775
4394016€6475 – €6675€950
5430020€7025 – €7175€960
6517023€7625 – €7875€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Teylingen lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Teylingen bedraagt 3090 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 11 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Teylingen?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-teylingen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Teylingen vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan vergelijk jij in korte tijd een uitstekende installateur in de regio. Diverse adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de aard van het huis. Het type woning (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Teylingen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar certificering (bijvoorbeeld VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Teylingen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Teylingen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het een project in je eigen buurt (Sassenheim, Voorhout, Warmond)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 2360, 2361, 2362).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente