Zonnepanelen Rijpwetering kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Rijpwetering? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Met zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Door dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels onze website check jij veelzijdige tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Rijpwetering!

zonnepanelen installateur 2375
 • Makkelijk geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteKaag en Braassem
Postcode2375
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rijpwetering juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.kaagenbraassem.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Kaag en Braassem. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Kaag en Braassem zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Rijpwetering
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Rijpwetering zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4850), dan is het belastingvoordeel al €1018,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 700.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Rijpwetering variëren tussen de €4700 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2870 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €645,75 (kosten juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Rijpwetering kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120507€3400 – €4250€410
2306011€5075 – €5650€575
3360016€5925 – €6175€850
4401017€6475 – €6725€920
5451019€7100 – €7225€960
6501022€7625 – €8025€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Rijpwetering vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rijpwetering bedraagt 3200 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 10 panelen van 295 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Veel mensen prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Rijpwetering?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rijpwetering

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Rijpwetering vergelijken? Via onderstaande tips tref jij in enkele stappen een deskundige leverancier in jouw streek. Veel leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer duidelijk de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Rijpwetering.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien versturen ze de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Kaag en Braassem.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rijpwetering op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een lokaal project (Roelofarendsveen, Overig Alkemade, Woubrugge, Rijnsaterwoude, Leimuiden)? Dan kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 2375).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!