Zonnepanelen Hoogeveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Hoogeveen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Dankzij zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van deze website ontdek jij actuele raadgeving over zonnepanelen kopen in Hoogeveen!

zonnepanelen installateur 7901
 • Lagere energielasten.
 • Duurzame investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7901
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoogeveen juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.hoogeveen.nl check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Hoogeveen. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Hoogeveen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Hoogeveen
Direct zonnepanelen bestellen? In Hoogeveen kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4775), dan profiteer je al van een korting van €1002,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,045 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 750.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hoogeveen fluctueren tussen de €5200 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2770 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €623,25 (onkosten juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hoogeveen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120808€3525 – €4375€440
2300013€5225 – €5700€625
3322016€6100 – €6100€750
4404016€6525 – €6725€940
5430019€6900 – €7125€970
6482022€7450 – €8200€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Hoogeveen check jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoogeveen is 2860 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 12 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan de helft van de mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Hoogeveen?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoogeveen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Hoogeveen vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt heb jij binnen enkele minuten een professionele vakman in jouw omgeving. Tal van adviseurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de aard van de woning. Het soort huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Hoogeveen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Daardoor weten we hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €30,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Hoogeveen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hoogeveen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7900, 7901, 7902, 7903, 7904, 7905, 7906, 7907, 7908, 7909).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente