Zonnepanelen Pesse kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Pesse? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Dankzij de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. onze vergelijker check jij veelzijdige informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Pesse!

zonnepanelen installateur 7933
 • Een kleiner energiecontract.
 • Goed voor het milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7933
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Pesse mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.hoogeveen.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hoogeveen. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Hoogeveen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Pesse
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Pesse zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5225), dan profiteer je al van een korting van €1097,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 650.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Pesse liggen tussen de €4400 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert om en nabij 3080 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €693 (prijs mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Pesse is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120308€3525 – €4475€380
2297013€5150 – €5650€675
3327016€6025 – €6125€850
4380016€6525 – €6750€930
5450019€7075 – €7175€980
6507023€7525 – €7850€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Pesse vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pesse bedraagt 2860 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Pesse?

Voor panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-pesse

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Pesse vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs vind jij vandaag nog een erkende leverancier in de regio. Verschillende aanbieders beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Pesse.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om naam, het 06-nummer, en het emailadres. Daardoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Hoogeveen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Pesse op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een regionaal project (Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 7933).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!