Zonnepanelen Elim kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Elim? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze vergelijker check je handige info aangaande zonnepanelen kopen in Elim!

zonnepanelen installateur 7916
 • Lagere energierekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7916
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Elim mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.hoogeveen.nl check je de spelregels in de gemeente Hoogeveen. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Hoogeveen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Elim
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Elim kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Als dat het geval is kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5025), dan is het voordeel al €1055,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim 650.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Elim liggen tussen om en nabij de €5000 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor grofweg 3000 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €675 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Elim kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118508€3675 – €4375€390
2290011€5200 – €5850€650
3351014€6025 – €6100€825
4396017€6350 – €6850€920
5445020€6900 – €7175€960
6498023€7425 – €7850€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Elim achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Elim is 2860 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 10 panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de mensen bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Elim?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-elim

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Elim vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder kies jij in korte tijd een uitstekende monteur in de regio. Sommige aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Elim.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €30,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Hoogeveen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Elim op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden)? Dan mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Voorwaarde is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 7916).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!