Zonnepanelen Stuifzand kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Stuifzand? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van deze website vind je bruikbare raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Stuifzand!

zonnepanelen installateur 7934
 • Makkelijk geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7934
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stuifzand mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.hoogeveen.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Hoogeveen. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Hoogeveen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Stuifzand
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Stuifzand bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5250), dan is het belastingvoordeel al €1102,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan betaald de leverancier minder voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 600.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Stuifzand variëren tussen de €5100 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op zo’n 3090 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €695,25 (onkosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Stuifzand kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119907€3650 – €4300€440
2307012€5200 – €5775€575
3326015€5900 – €6125€750
4406018€6300 – €6825€950
5439019€6950 – €7225€960
6488021€7500 – €8025€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Stuifzand bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stuifzand is 2860 kWh. Dit staat voor grofweg 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Stuifzand?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stuifzand

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Stuifzand vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt heb jij in enkele stappen een erkende monteur in de buurt. De meeste specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets duidelijk het huis. Het genre huis (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Stuifzand.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: je voor- en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan weten we hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van experts met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (zoals bijv. Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Hoogeveen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via portalen zoals Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Stuifzand op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een lokaal project (Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 7934).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!