Zonnepanelen Fluitenberg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Fluitenberg? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Via het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van deze website tref je praktische adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Fluitenberg!

zonnepanelen installateur 7931
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Goed voor het milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7931
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Fluitenberg mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.hoogeveen.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Hoogeveen. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Hoogeveen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Fluitenberg
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Fluitenberg kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5200), dan pak je al €1092. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 800.000 investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Fluitenberg variëren tussen de €4600 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 3070 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €690,75 (vergoeding mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Fluitenberg bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118606€3500 – €4425€390
2273013€5000 – €5725€500
3340016€6025 – €6200€875
4417016€6350 – €6625€930
5439020€7025 – €7125€990
6512021€7600 – €8050€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Fluitenberg lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fluitenberg bedraagt 2860 kWh. Dit staat voor zo’n 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1825 kWh zijn dat er 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 4000 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Bijna alle investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Fluitenberg?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-fluitenberg

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Fluitenberg vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten tref je vandaag nog een goede installateur in jouw streek. Een aantal adviseurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Fluitenberg.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Dan komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €25,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Hoogeveen.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Fluitenberg op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 7931).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!