Zonnepanelen Nieuweroord kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Nieuweroord? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Met behulp van zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze website tref je samengestelde gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nieuweroord!

zonnepanelen installateur 7911
 • Een lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7911
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuweroord mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.hoogeveen.nl tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Hoogeveen. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Hoogeveen zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Nieuweroord
Direct zonnepanelen bestellen? In Nieuweroord kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan men de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4950), dan profiteer je al van een korting van €1039,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 800.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nieuweroord zitten vaak tussen de €4700 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €668,25 (onkosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Nieuweroord kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120507€3500 – €4425€410
2289012€5150 – €5650€625
3356014€6025 – €6125€700
4396018€6500 – €6700€940
5446020€6975 – €7200€1020
6503023€7400 – €8200€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Nieuweroord ontdek jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuweroord bedraagt 2860 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 11 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Nieuweroord?

Puur voor panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuweroord

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Nieuweroord vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs kies je in een zeer korte periode een uitstekende specialist in jouw omgeving. Verschillende adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Nieuweroord.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €17,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Hoogeveen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nieuweroord op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een regionaal project (Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Het is een must dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 7910, 7911, 7912).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!