Zonnepanelen Alteveer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Alteveer? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker vind jij samengestelde informatie over zonnepanelen kopen in Alteveer!

zonnepanelen installateur 7915
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7915
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Alteveer mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.hoogeveen.nl ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Hoogeveen. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Hoogeveen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Alteveer
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Alteveer kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5000), dan loopt dit al op tot €1050. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 800.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Alteveer komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 2990 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Pure Energie betaal je al snel €672,75 (prijs mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Alteveer kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120306€3625 – €4300€420
2310011€5075 – €5625€575
3340016€6000 – €6250€750
4407016€6500 – €6750€910
5450020€7050 – €7225€1010
6503023€7650 – €7900€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Alteveer tref je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Alteveer is 2860 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Alteveer?

Bij het installeren van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-alteveer

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Alteveer vergelijken? Via onderstaande tips zoek jij binnen enkele minuten een erkende specialist in jouw omgeving. Tal van installateurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer expliciet het huis. Het type dak (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Alteveer.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens versturen ze de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €30,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Hoogeveen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Alteveer op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een lokaal project (Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden)? Dan kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 7915).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!