Zonnepanelen Noordscheschut kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Noordscheschut? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Omwille van het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van onze tool check jij praktische info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Noordscheschut!

zonnepanelen installateur 7914
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7914
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noordscheschut mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.hoogeveen.nl lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Hoogeveen. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Hoogeveen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Noordscheschut
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Noordscheschut zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4975), dan profiteer je al van een korting van €1044,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 600.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Noordscheschut schommelen tussen de €4400 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €670,5 (kosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Noordscheschut kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3575 – €4300€380
2304012€5125 – €5900€600
3345016€6075 – €6225€875
4386017€6300 – €6700€890
5433019€7000 – €7300€1030
6520022€7600 – €8100€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Noordscheschut ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noordscheschut bedraagt 2860 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Noordscheschut?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noordscheschut

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Noordscheschut vergelijken? Middels onze stappenplan vergelijk je moeiteloos een erkende monteur in je postcoderoos. Tal van installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het soort dak (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Noordscheschut.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de omgeving. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan scholen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €35,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hoogeveen.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Noordscheschut op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 7914).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!