Zonnepanelen Hollandscheveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Hollandscheveld? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Wegens dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van deze pagina doorzoek jij accurate raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Hollandscheveld!

zonnepanelen installateur 7926
 • Lagere maandlasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7926
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hollandscheveld mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.hoogeveen.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Hoogeveen. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Hoogeveen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Hollandscheveld
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Hollandscheveld zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5125), dan is het voordeel al €1076,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,045 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 800.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hollandscheveld zitten vaak tussen de €5400 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat voor om en nabij 3040 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent of Vandebron betaal je hiervoor wel €684 (prijspeil mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Hollandscheveld kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119707€3700 – €4350€380
2283013€5225 – €5800€625
3354016€6025 – €6125€800
4407017€6425 – €6800€950
5446020€7025 – €7300€1030
6508022€7475 – €7800€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Hollandscheveld lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hollandscheveld bedraagt 2860 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 12 panelen van 290 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hollandscheveld?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hollandscheveld

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Hollandscheveld vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan tref jij in korte tijd een goede specialist in je postcoderoos. Een aantal leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets de karakteristieken van het huis. Het soort dak (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Hollandscheveld.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificering (bijv. RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €30,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Hoogeveen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hollandscheveld op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden)? Dan kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 7913, 7926).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!