Zonnepanelen Nieuwlande kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Nieuwlande? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van onze tool ontdek je veelzijdige toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nieuwlande!

zonnepanelen installateur 7918
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7918
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwlande mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.hoogeveen.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Hoogeveen. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Hoogeveen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Nieuwlande
Direct zonnepanelen bestellen? In Nieuwlande kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens extra voordelig een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5075), dan is het voordeel al €1065,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Zo’n 500.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nieuwlande schommelen tussen de €4100 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa circa 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €679,5 (prijs mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Nieuwlande bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117007€3700 – €4275€400
2291013€5075 – €5750€500
3351015€6050 – €6250€700
4400017€6500 – €6650€940
5432019€7075 – €7125€1020
6515021€7450 – €7925€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Nieuwlande achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwlande is 2860 kWh. Dit staat voor plusminus 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 2950 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3975 kWh gaat het om 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Nieuwlande?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwlande

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Nieuwlande vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips heb jij snel en eenvoudig een professionele aanbieder in je postcodegebied. Veel installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het genre woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Nieuwlande.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €25,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Hoogeveen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwlande op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Drenthe
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Concreet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden)? Dan mag men ook belastingen op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 7918).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!