Zonnepanelen Tiendeveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Tiendeveen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van deze website ontdek jij uitgebreide gegevens over zonnepanelen kopen in Tiendeveen!

zonnepanelen installateur 7936
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieDrenthe
GemeenteHoogeveen
Postcode7936
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh2860 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Tiendeveen mei 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.hoogeveen.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hoogeveen. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook bestaat er een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Hoogeveen zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Tiendeveen
Direct zonnepanelen bestellen? In Tiendeveen kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag men de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5275), dan pak je al €1107,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,055 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim 700.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Tiendeveen fluctueren tussen de €5400 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pak ‘m beet 3100 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Pure Energie betaal je hiervoor wel €697,5 (prijs mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Tiendeveen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118908€3575 – €4450€400
2271012€5125 – €5825€575
3333016€6075 – €6150€850
4404016€6300 – €6800€940
5466020€7000 – €7225€1010
6501022€7550 – €8075€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Tiendeveen ontdek jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tiendeveen is 2860 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee consumenten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Tiendeveen?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-tiendeveen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Tiendeveen vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in enkele stappen een betrouwbare specialist in de buurt. Diverse monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de prijzen. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Tiendeveen.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit uw regio. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €30,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Hoogeveen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Tiendeveen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Drenthe
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een lokaal zonne-energie project (Hoogeveen, De Weide, E 52 Fluitenberg, Elim, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse, Zuideropgaande Nieuw Moscou, Industrie- en verspreide gebieden)? Dan mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 7936).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!