Zonnepanelen Harskamp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Harskamp? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Met zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze website ontdek je praktische details aangaande zonnepanelen kopen in Harskamp!

zonnepanelen installateur 6732
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6732
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Harskamp mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.ede.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Ede. Is dit voor jou onduidelijk? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Ede is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Harskamp
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Harskamp bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4750), dan is het belastingvoordeel al €997,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 600.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Harskamp zitten vaak tussen de €5200 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op plusminus 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €607,5 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Harskamp kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3525 – €4475€410
2303013€5050 – €5850€525
3322016€5950 – €6050€825
4417018€6350 – €6750€880
5430019€6925 – €7275€1020
6511021€7450 – €8050€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Harskamp tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Harskamp is 3100 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 10 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de klanten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Harskamp?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-harskamp

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Harskamp vergelijken? Met onze stappenplan kies jij in korte tijd een erkende expert in je postcodegebied. Het merendeel van de aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de aard van het huis. Het soort dak (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Harskamp.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Zo komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €22,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Ede.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Harskamp op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6732).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!