Zonnepanelen Lunteren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Lunteren? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Dankzij innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door deze pagina doorzoek je actuele adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Lunteren!

zonnepanelen installateur 6741
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6741
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lunteren mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.ede.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Ede. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Ede kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Lunteren
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Lunteren zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een groene lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4800), dan loopt dit al op tot €1008. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Het gaat dan om salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Zo’n 800.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Lunteren fluctueren tussen de €4200 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert circa 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €612 (prijspeil mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Lunteren kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3675 – €4375€380
2297012€5275 – €5850€500
3337016€6100 – €6125€800
4398016€6475 – €6750€950
5467019€6900 – €7125€1010
6503022€7475 – €8100€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Lunteren vind jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lunteren bedraagt 3100 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Lunteren?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lunteren

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Lunteren vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan vind jij in een zeer korte periode een uitmuntende aanbieder in je postcoderoos. Het merendeel van de adviseurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de kosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het type woning (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Lunteren.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Dan is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op certificering (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €30,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Ede.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lunteren op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo)? Dan kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6740, 6741).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!