Zonnepanelen Bennekom kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Bennekom? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Met behulp van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door deze website bekijk jij omvangrijke toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Bennekom!

zonnepanelen installateur 6721
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6721
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bennekom mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.ede.nl lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Ede. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Ede zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Bennekom
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Bennekom zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4700), dan pak je al €987. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,04 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer een half miljoen gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bennekom fluctueren tussen de €4700 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen resulteert in ongeveer 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €695,25 (prijs mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Bennekom is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119107€3550 – €4325€390
2277012€5050 – €5725€625
3337016€5925 – €6100€750
4390016€6475 – €6650€950
5461019€6950 – €7250€1010
6519021€7575 – €8100€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Bennekom ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bennekom is 3100 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel bewoners bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Bennekom?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bennekom

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Bennekom vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt tref jij moeiteloos een betrouwbare aanbieder in je postcodegebied. Verscheidene bedrijven beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer expliciet het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Bennekom.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Op die manier weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €15,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Ede.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bennekom op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een project in je eigen buurt (Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie start (postcodes 6720, 6721).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!