Zonnepanelen De Klomp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in De Klomp? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels onze website lees je omvangrijke info m.b.t. zonnepanelen kopen in De Klomp!

zonnepanelen installateur 6745
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteEde
Postcode6745
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3100 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Klomp mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de site www.ede.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Ede. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij is er ook een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Ede kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in De Klomp
Op krediet zonnepanelen bestellen? In De Klomp kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten extra voordelig een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag je de BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4850), dan is het belastingvoordeel al €1018,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,055 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 750.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in De Klomp liggen tussen om en nabij de €5100 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in plusminus 2740 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €616,5 (onkosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in De Klomp kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117606€3675 – €4375€400
2297013€5200 – €5800€550
3354016€5925 – €6275€850
4417016€6400 – €6700€930
5438019€7000 – €7175€980
6503022€7650 – €7975€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck De Klomp vind jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Klomp bedraagt 3100 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De meeste klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in De Klomp?

Puur voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-klomp

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in De Klomp vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten vergelijk jij moeiteloos een deskundige vakman in je postcodegebied. Sommige installateurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets zo concreet mogelijk de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in De Klomp.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn naam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Aansluitend zenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Ede.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Klomp op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Ede-Oost, Ede-West, Ede-Veldhuizen, Kernhem, Veluwse Poort, Ede-Zuid, Maandereng, Rietkampen, Bedrijventerrein, Buitengebied Ede-Stad, Bennekom, Lunteren, Ederveen, De Klomp, Harskamp, Ekerom, Otterlo)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 6745).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!